Fa'atonuga o le malosi o le Masini Aloalo

O le masini alo o se ituaiga o mea tau ta'aloga e fa'ata'ita'i ai gaioiga alo.O mataupu faavae o lona malosi e aofia ai vaega nei:

1. A'oa'oga o galuega fa'alenu'u: O le fa'amalositino o le ta'avale e mafai ona fa'aleleia lelei le galuega fa'alotoifale ma fa'aleleia le gafatia o le uta o le fatu.O le fa'amalositino fa'amalosi i luga o se masini alo e mafai ona fa'atuputeleina ai le saosaoa o le fatu ma le mānava, fa'aolaina le toto, ma fa'aleleia ai le gaioioiga o le fatu.

2. Aʻoaʻoga musele: O le faʻamalositino o le uila e mafai ona faʻamalositino atoatoa vaega maso o le tino o le tagata, e aofia ai maso o vae, puimanava, fatafata, tua, lima ma isi vaega.O le gaioiga o le alo i luga o le masini alo e mafai ona faʻamalositino maso o vae i se faiga faʻatatau.E ala i le togiina o foe i luga o le masini alo i tua, e mafai ona aʻoaʻoina le malosi o le puimanava, tua ma lima, ma faia foi se sao lelei i le faʻamautuina o maso o le pito i lalo.Aafiaga o toleniga.

3. Aʻoaʻoga tumau: o le taʻavale o se ituaiga o faʻamalositino faʻamalositino e faʻavae i luga o faʻamalositino maualalo maualalo umi, lea e mafai ona faʻaleleia lelei ai le maualuga o le tino.O le usita'i umi i fa'amalositino alo e mafai ona fa'aleleia ai le gaioioiina o le fatu ma le malosi o maso, ma fa'aleleia atili ai le malosi o le tino ma le malosi o le tino.I se upu, o le masini alo o se ituaiga o faamalositino atoatoa aerobic, lea e talafeagai mo tagata o vaitausaga eseese ma tino.E mafai ona fa'aleleia ai le tino o le cardiopulmonary function, malosi maso ma le maualuga o le tumau.Ose auala maloloina e fa'amalositino ai.

1


Taimi meli: Me-19-2023