Aisea e te lagona ai le tiga pe a uma ona e alo ma le auala e faaleleia atili ai au faamalositino

3

O le laina pito i luga o le paʻu o se faʻamalositino lelei mo le latissimus dorsi muscle, e taulai atili i le mafiafia o le latissimus dorsi maso ma galue i le pito i lalo o le latissimus dorsi muscle.A e faia le aloina o le pa, e tatau ona e punou i lalo i se itu faapitoa e maua ai se toleniga sili atu, ae mo tagata e le lelei le lumbar spine mautu poʻo le manua o le lumbar, o le punou i luga o le paʻu o se gaioiga sili atu ona faigata ona faʻamaeʻaina.

Afai ei ai sau fa'afitauli i lou lumbar spine, e sili atu le aua le faia o le aloina o le pa'u, aemaise lava pe a iai sau fa'afitauli ogaoga o le lumbar spine.Afai e na'o sina tiga la'ititi o ou musele lumbar, e mana'omia ona e sui nisi fa'amatalaga o le gaioiga pe fa'aaoga se nofoa fa'asaga i luga e fa'auma ai le gaioiga pe a e faia lenei gaioiga.

Muamua lava, ou te fia faailoa atu pe aisea e te lagona ai le tiga pito i lalo pe a e punou i luga o le alo o le pa.

1. E le sa'o le sulugatiti.O le laina pito i luga e mana'omia ai le pito i lalo ina ia sa'o atoatoa ma ia tumau pea i luga.Pe a le saʻo le pito i lalo pe gaoioi tele, o le lumbar spine e tuʻuina i lalo o le mamafa, lea e mafai ona oʻo atu ai i le maualalo o le tiga ile taimi.

O le lumbar spine e le saʻo, e masani lava o le faʻamalositino e aunoa ma le gauai atu i le tino o le tino, o se vaega o le pito i luma o le pelvic tilt o le tagata faʻamalositino i le faʻaogaina o le paʻu paʻu e mafua ona e leai se taimi talafeagai o le pelvic angle, e mafua ai le faʻamalositino o le lumbar. ua soona alu i luma le tuasivi, o le a oo atu ai foi i tiga maualalo tua.

2. Faʻamalositino le paʻu i le pito maualalo e mamao tele mai vae, e mafua ai ona sili atu le mamafa o le lumbar spine.I le tulaga maualalo pe a tutusa lima ma le eleele, o le mamao i le va o le paʻu ma le tino ma le faʻamaufaʻailoga e fesoʻotaʻi vavalalata ma le faʻamau, o le tele o le faʻamau, o le paʻu e mamao ese mai vae.Ae ui i lea, o nisi tagata faʻamalositino ina ia mafai ona tulituliloaina se taʻaloga sili atu, i le faʻamaufaʻailoga e leʻo tele tele o le a faia ma le loto i ai le paʻu mai vae, e mafua ai le tele o le mamafa i luga o le lumbar spine, lea e oʻo atu i le maualalo o le tiga i tua.

3. O le mamafa o le paʻu e telē tele, e sili atu nai lo le malosi o le lumbar spine.I le tulaga o le faʻavasegaina o gaioiga ma le malosi o le malosi o maso, o le tele o le mamafa, o le sili atu lea o le faʻamalositino.O le tele o tagata ina ia faʻaleleia le aʻafiaga o le faʻamalositino, le tulituliloaina o le mamafa, le amanaiaina o le tulaga o le gaioiga ma le malosi o maso.O le mamafa o le paʻu pe a alo e sili atu le malosi o le lumbar spine ma maso, lea o le a mafua ai le tiga o le lumbar i le taimi.

I le faaopoopo atu i le mamafa tele pe a galue, o le malosi ma le umi o le taʻaloga e mafai foi ona oʻo atu ai i le tiga i le pito i lalo.

O nisi nei o metotia fa'amalositino patino.

1. Fai le gaioiga masani.Low back saʻo e tatau ona gauai atu i le tulaga faʻafesoʻotaʻi o le lumbar spine ma le pelvis, itu faʻasaga i le faʻata e mataʻituina lo latou lava pito i lalo e saʻo, e mafai foi ona e vaʻavaʻai mo faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i luma ma le itu e matau lo latou lava pito i lalo e saʻo.

2. Fetuuna'i le tulimanu o le punou.E mafai e tagata amata ona punou i lalo i le 30-45 tikeri, o tagata faʻamalositino faʻamalositino e punou i lalo 45-60 tikeri, e mafai e tagata faʻamalositino faʻapitoa ona faʻaogaina se pito sili atu o le punou i lalo, pei ole latalata ile 90 tikeri.O le tiga pito i lalo poʻo le faʻalavelave e mafai ona talafeagai e sii ai le tino e faʻaitiitia ai le mamafa i le pito i lalo.

3. Aumai le paʻu e latalata i le tino e mafai ai ona faʻaitiitia le mamafa i le pito i lalo.E ui lava o le mamao i le va o le paʻu ma vae i le pito maualalo e fesoʻotaʻi ma le tulimanu o le togi, pe a iai le lumbar faʻavauvau poʻo le tiga, faʻaitiitia lelei le mamao i le va o le paʻu ma vae e mafai ona matua faʻamama ai le tiga ma le faʻalavelave.E ui lava o nisi tagata e talitonu o le faʻatupulaia talafeagai o le mamao i le va o le paʻu ma vae i le pito maualalo e mafai ona faʻateleina ai le aoga o le taʻaloga, ae o le faʻamoemoega o le faʻateleina o le mamao e tatau ona avea ma tulaga masani, o le puimanava e mafai ona tatalia lenei mamafa, ma o le gaioiga e masani, ma o le lagona o le malosi o maso e matua manino lava.A leai o le a na'o le manu'a o le tagata fa'amalositino.

4. Fa'aitiitia le mamafa o le pa'u pe sui le gaioiga.E masani ona faʻaitiitia le mamafa o meafaigaluega o le a faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le faʻamalositino, ae mo le puimanava ua tiga poʻo le le mautonu o le tagata faʻamalositino, faʻaitiitia le mamafa o meafaigaluega o le auala mulimuli lea.

O le suia o gaioiga o se auala lelei foi lea e alu ai.O le laina o le paʻu o se gaioiga faʻalautele tulilima, ma o gaioiga tutusa e aofia ai le nofoa nofoa, ma isi. O le laina T-bar e tutusa ma le laina o le pa, ma e le o se mea e sui ai le laina paʻu mo i latou e maualalo le tiga i tua poʻo le faʻalavelave.

5. Fa'aaoga se nofoa fa'asaga aga'i i luga e fesoasoani i le laina fa'apolo.Ae ui i lea, o le nofoa fa'asaga e fa'atapulaaina ai le ta ma fa'aitiitia ai le a'afiaga o le fa'amalositino.I le taimi nei, e mafai foi ona e faʻaogaina dumbbells nai lo barbells.

6. O le tagata faʻamalositino e faʻamalo atoa le maso o le lumbar ma faʻagaoioi le lumbar spine aʻo leʻi faʻamalositino e aloese ai mai le faʻamalosi tele o musele lumbar.Fai se galuega lelei o le fa'amafanafanaina o masini i le taimi o fa'amalositino.E mafai ona e fa'aogaina sina mamafa la'ititi e fai ai se seti o le alo fa'amafana e fai ma fa'amafanafanaga, ona amata aloa'ia ai lea o le aloina o le pa.


Taimi meli: Aukuso-19-2023